Online Course

TL; DR: En onlinekurs är ett strukturerat utbildningsprogram som levereras över internet, vanligtvis med videoföreläsningar, uppgifter, frågesporter och interaktion med instruktörer och kamrater.

Vad är en online-kurs?

Annars känd som en "onlineklass", en onlinekurs är en form av utbildning som genomförs genom en anslutning till internet. Med en onlinekurs kan en lärare ge utbildning i en rad olika format, med hjälp av verktyg som livevideoströmning, inspelade videor, e-böcker, webbseminarier och frågesporter eller tester.

Onlinekurser är vanligtvis tillgängliga för ett brett spektrum av studenter, oavsett var de befinner sig. Vissa är tillgängliga gratis, medan andra har en prislapp. Många onlinekurser är populära för sin flexibilitet och låter eleverna få tillgång till inlärning i egen takt, så att de kan skaffa sig en utbildning samtidigt som de arbetar eller tar hand om andra ansvarsområden.

Det har heller aldrig funnits en bättre tid att starta en onlinekurs . Just nu har man en förmåga att leverera en högkvalitativ onlinekurs med en som ofta är ganska prisvärd onlinekursplattformar och enkelt dela sin kunskap med tusentals studenter runt om i världen.

Finns det olika typer av onlinekurser?

Alla onlinekurser äger rum med internetuppkoppling, men det finns olika typer av klasser att överväga. Till exempel:

Videokurser: Videolektioner är bland de enklaste typerna av onlinekurser. En pedagog spelar in videor för att guida en elev genom ett ämne eller en idé. Ofta får eleverna komma åt dessa videor asynkront. Med andra ord, kursen levereras inte i realtid, utan erbjuds istället för användare att komma åt när de vill.

Interaktiva onlinekurser: Interaktiva onlinekurser investerar mer i att engagera de inblandade studenterna. Du kanske har frågesporter du kan göra eller tester för att avgöra hur väl du lär dig. En interaktiv onlinekurs kan också innehålla mer fram och tillbaka mellan studenter och lärare.

Webbseminarier: Webbseminarier är en slags interaktiv onlinekurs där lärare vanligtvis ansluter ofta till sina elever via chatt, e-post och video. Även om webbseminarier är mindre flexibla än andra typer av onlinekurser, eftersom du måste vara tillgänglig för att delta vid specifika tider, är de ofta väldigt engagerande.

En-till-en-utbildning: Vissa onlinekursleverantörer leder sina elever genom utbildningsupplevelsen på en-till-en-basis. Även om detta är mindre vanligt än gruppinlärning, kan det vara idealiskt för elever som behöver extra hjälp med att förstå ett ämne.

Självstyrt lärande: Med självstyrt lärande läser eleverna artiklar, utforskar videor och gör tester på sin egen tid. En pedagog kan vara tillgänglig för att svara på frågor, men studenten är mest ansvarig för sitt eget lärande.

Vilka är fördelarna med en onlinekurs?

Onlinekurser var ursprungligen tänkt som ett sätt för människor utan tillgång till lokal utbildning att få de certifieringar och kunskaper de behövde. Dessa inlärningsmöjligheter växte i popularitet när fler människor började leta efter mer flexibla sätt att lära sig.

I åratal har onlinekurser varit oerhört användbara för människor som vill lära sig på sin egen tid, utan att behöva oroa sig för mycket för en pendling till en skola. Onlinekurser gör det lättare för människor att organisera sin utbildning runt sitt liv. Onlinekurser är:

Tillgänglig: Du behöver inte befinna dig nära en skola som erbjuder den utbildning eller klass du vill ha med en onlinekurs. Du kan ansluta till lärare och material var som helst.

Flexibel: Många onlinekurser låter dig välja dina egna studier, vilket är idealiskt för föräldrar och yrkesverksamma som behöver studera runt ett jobb.

Prisvärt: Många onlinekurser kan vara mycket billigare än personlig utbildning. Du behöver inte heller betala för resa eller boende.

Varierat: Eftersom onlinekurser finns tillgängliga över hela världen är det lätt att hitta de lektioner som är idealiska för din karriärplan.

Vissa onlinekurser kan också erbjuda certifieringar och diplom som erkänns över hela världen. Detta gör klasserna utmärkta för personer som vill bygga upp sitt CV.

Uppdaterad februari 17, 2024
Axel Grubba är grundaren av Findstack, en B2B-programvarujämförelseplattform, med sin bakgrund som spänner över managementkonsulting och riskkapital där han investerade i mjukvara. Axel har nyligen utvecklat en passion för kodning och tycker om att resa när han inte bygger och förbättrar Findstack.