Zoho Möte vs. Zoom: Vilket är rätt för dig?

Axel Grubba, 01 mars 2024
Börja sälja digitala produkter med Crevio
Crevios logotyp
Crevio
Sponsrade
5.0
(1)
$ 29.00 / mån
Crevio är en plattform för kreatörer att sälja digitala produkter, tjänster, kurser och tillgång till andra tredje... Lär dig mer om Crevio

Vad behöver du egentligen för att bli effektivare när du jobbar hemifrån?

I takt med att distansarbete blir allt vanligare, så har även mötesplattformar online. Företag över hela världen använder videokonferensplattformar för att hålla kontakten med sina avlägsna team och driva sin verksamhet effektivt. Men med hundratals plattformar tillgängliga nu, kan det vara ganska förvirrande att välja den som bäst passar dina krav.

Zoho Möte vs. Zoom: En översikt

Zoho Möte och Zoom är två av de bästa videokonferensalternativen idag. Att välja mellan det ena eller det andra handlar om att förstå hur deras olika funktioner och funktioner kommer att fungera bäst för ett kontors kärnbehov.

Om Zoho Möte

Zoho Mötes hemsida

Mest känd för att vara en pålitlig, prisvärd och heltäckande videokonferenstjänst, Zoho Mötet är särskilt praktiskt för dem som redan använder den större Zoho ekosystem. Som en säker, molnbaserad videokonferensplattform, Zoho kan genomföra onlinemöten, webbkonferenser och webbseminarier lätt. Oavsett om du är ett litet företag eller ett större företag, Zoho Mötens robusta funktioner kan hjälpa företag att få kontakt med team i realtid via ljud eller video och säkerställa bättre samarbete genom skärmdelning.

Om Zoom

Zooma hemsida

Zooms popularitet ökade de senaste åren efter att ha blivit den bästa videokonferensplattformen för fjärranställda runt om i världen. Det är ett utmärkt, enkelt video- och webbkonferensverktyg som låter användare genomföra onlinemöten, virtuella konferenser och webbseminarier med ljud- och videoflöden i realtid.

Zoho Möte vs Zoom: Viktiga funktioner

Onlinemöte i realtid

En av de primära egenskaperna hos Zoho Meeting är dess kapacitet för onlinemöten i realtid, som förbinder teammedlemmar via högupplöst ljud, video och skärmdelning. Tillsammans erbjuder dessa verktyg en sömlös samarbetsupplevelse för externa team som är svår att slå.

Zoho Möte onlinemöte

Zoho Meeting är också byggt med WebRTC i åtanke, vilket gör att användare kan starta omedelbara möten direkt från sin webbläsare. Det betyder att det inte finns något behov av att ladda ner och hantera separat programvara för att kunna ansluta till fjärrlag. Dessutom, Zoho Meeting tillhandahåller en dedikerad skrivbordsapplikation och en mobilapplikation för både iOS och Android.

Zooms ljud-, video- och skärmdelningsfunktioner är lika lätta att använda och bekväma. Plattformen stöder även webbaserade möten, men funktionen är tillgänglig med en begränsad uppsättning funktioner i motsats till Zoho Mötes mer omfattande alternativ. Med tanke på de begränsade funktionerna i dess webbgränssnitt föredrar användare att använda desktop- och mobilversionen av plattformen, vilket innebär att användarna måste ta det ytterligare steget att ladda ner mjukvara.

Mötesinspelning

Inspelningssessioner är lätta och snabba med Zoho Möte. Med bara ett klick på en knapp kan du börja spela in möten som automatiskt kan lagras i ett molnutrymme, lättillgängligt från användarens konto. Administratörsanvändare kan enkelt komma åt, spela, ladda ner och dela inspelningarna med teammedlemmar som behöver kopplas in.

På samma sätt erbjuder Zoom också en inspelningsfunktion som låter användare spela in onlinemöten. Användare kan också komma åt inspelningarna i framtiden, men var dina inspelningar lagras beror på om du prenumererar på en gratis eller betald plan.

Lagring för mötesinspelningar

Zoho Meeting tillåter användare att spela in ett visst antal möten per konto, oavsett filstorlek. Detta innebär att mötesinspelningar inte plötsligt avbryts på grund av lagringsutrymmesbegränsningar.

Å andra sidan ger Zoom olika lagringsstorlekar för olika prenumerationsplaner. Till skillnad från Zoho Möte, Zoom slutar spela in när lagringsutrymmesgränsen nås. Detta kan vara en fråga för viktiga möten, i vilket fall inspelningar klipps plötsligt och utan ceremonier under mitten av mötet.

Zoho Möte vs Zoom: Prissättning

Zoho har alltid varit kända för sin prisvärdhet, särskilt med tanke på hur omfattande deras samling av verktyg och funktioner är. Som sagt, plattformens prisnivåer kan bekvämt tillgodose företagens olika behov, oavsett om de är små och medelstora företag eller blue chip-företag.

Zoho Meeting erbjuder tre olika betalprenumerationer: Fri, Möteoch Webinar. Deras rörliga prissättningssystem gör det till en utmärkt plattform för företag som vill ha ett verktyg som enkelt kan skalas med deras affärsbehov och anpassas till deras budget.

För Zoom, även om de erbjuder en fantastisk, gratis-för alltid-plan utan kreditkort som krävs, är den ganska begränsad och alla ytterligare funktioner kommer att kräva uppgradering till betalda planer. De bidrar fyra prisplaner: Grundläggande, Pro, Företagoch Företag. Till skillnad från Zoho Möte, Zoom erbjuder ingen variabel prismodell. Varje plan kommer med ett fast pris och ett begränsat antal deltagare.

Zoho Möte Zoom
Gratis plan
Tidsgräns för möten 60 minuter 40 minuter
Max antal deltagare 100 deltagarna 100 deltagarna
Betald prenumeration
Betalda planer $3 per värd/månad
(10 deltagare)

$18 per värd/månad
(250 deltagare)
$14.99 per värd/månad
(100 deltagare)
Tidsgräns för möten 24 timmar 30 timmar

Zoho Möte vs Zoom: Integrationer

Integrationer spelar en avgörande roll för att göra din mötesplattform online till en enda plats för att möta alla dina affärskrav.

Zoho Meeting kommer med ett brett utbud av integrationer, inklusive infödda sådana som Zoho crms, Zoho Mail, och Zoho Anteckningsbok. Bortsett från detta, Zoho Meeting är också integrerat med populära tredjepartsappar som Gmail, Outlook, Microsoft Teams, Slack, bara för att nämna några, vilket gör Zoho Möte med en heltäckande plattform.

På samma sätt erbjuder Zoom integrationer med flera tredjepartsapplikationer som Outlook, Google Calendar, Salesforce och mer. Dessa integrationer med samarbets- och kalenderverktyg hjälper till att öka produktiviteten bland fjärrteam. De har också en dedikerad marknadsplats för integrationer som hjälper företag att förbättra sina övergripande arbetsflöden.

Zoho Möte vs Zoom: Säkerhet

Säkerhet är en prioritet när det kommer till programvara för onlinemöten eftersom användarinformation och data ständigt delas över plattformen.

Zoho Meeting tar säkerheten på allvar, vilket framgår av att plattformen ser till att ljud och video på både värden och deltagarnas ändar skyddas av DTLS-SRTP-kryptering. De följer även TLS 1.2-protokoll och SHA 256 SSL-certifikat. Förutom dessa, Zoho Meeting ger tvåfaktorsautentisering och möjligheten att begränsa möten till begränsade deltagare.

Därför att Zoho Mötet är naturligt byggt inom Zoho ekosystem, det har inga beroenden av tredjepartsappar och behöver därför inte dela användarens data av kommersiella skäl, vilket gör det att föredra för företag.

Tyvärr är en av de största nackdelarna med Zoom dess säkerhet. Flera incidenter med "Zoombombningar" – där hackare skulle störa möten – rapporterades. Naturligtvis har Zoom proaktivt arbetat mer med att ta itu med det här problemet, men det är definitivt en anledning till oro. Zoom använder för närvarande en 256-bitars Advanced Encryption Standard (AES) och tillhandahåller end-to-end-kryptering för alla möten, för att säkerställa att kommunikationen kvarstår mellan värden och deltagarna. Användare kan också aktivera tvåfaktorsautentisering för att stärka säkerheten på plattformen.

Zoho Möte vs Zoom: Slutliga tankar

Distansarbete är här för att stanna – och det innebär att verktyg och plattformar som kommer att underlätta bättre samarbete och kommunikation mellan team kommer att behövas. Att sätta de två mest framträdande namnen i programvara för onlinemöten kan ge dig en bättre förståelse för hur var och en kan tillgodose olika affärsbehov.

Sammantaget, Zoho Meeting, med tanke på dess prisvärda planer, omfattande funktioner och högkvalitativa ljud, video och säkerhet visar sig vara det bästa alternativet för företag inom olika branscher. Ändå är det bäst att skräddarsy ditt val efter ditt företags unika behov, så se till att ge båda plattformarna en provkörning för att förstå hur varje plattform kan hjälpa till att möta dina affärskrav.

Axel Grubba är grundaren av Findstack, en B2B-programvarujämförelseplattform, med sin bakgrund som spänner över managementkonsulting och riskkapital där han investerade i mjukvara. Axel har nyligen utvecklat en passion för kodning och tycker om att resa när han inte bygger och förbättrar Findstack.
Prenumerera, få programvaruerbjudanden direkt till din inkorg.
Ansluta sig 4,900 XNUMX+ andra företagare hålla dig uppdaterad om alla de senaste erbjudandena.
Noll spam. Avsluta prenumerationen när som helst.