Den chockerande sanningen är att så många som 90% av anställda säga att de slösar tid på jobbet.
Så, hur tacklar du en så utbredd fråga som arbetsgivare?
En sådan lösning är att använda högkvalitativ resurshanteringsprogramvara för att utnyttja din talang och din utrustning till fullo.
Det finns massor av sätt som resurshanteringsplattformar kan hjälpa dig på. Till exempel:
Som sagt, vilken resurshanteringslösning är bäst?
Vi ska vara ärliga, vi har grävt en del och det var svårt att utse en definitiv vinnare. I ljuset av det har vi skapat en lista för att jämföra marknadens ledande lösningar baserat på deras funktioner, prissättning och användningsfall. Så, förhoppningsvis, i slutet av den här recensionen har du en tydligare uppfattning om vilken plattform (om någon) som bäst passar dina behov.
Det finns mycket att täcka, så ta en kaffe och låt oss dyka in...
Monday.com är ett molnbaserat arbetsoperativsystem som används av över 100,000 XNUMX team världen över, inklusive enorma namn som Wix och Discovery Channel.
Monday.com syftar till att ge chefer ett öppet och enkelt sätt att hantera sina team och projekt. I alla fall, Monday.com har enligt uppgift antagits för alla typer av användningsfall, inklusive:
…För att nämna några. Du kan bygga och hantera alla typer av arbetsflöden. Faktiskt, Monday.com kommer med över 100 anpassningsbara mallar, inklusive sådana för budgetar, innehållskalendrar, försäljningspipelines, etc. Naturligtvis kan du också skapa dina egna mallar.
Monday.coms hierarki är baserad på följande komponenter:
Bäst av alla, Monday.com har ett intuitivt dra och släpp-gränssnitt som gör att du smidigt kan lägga till, redigera och ta bort objekt, kolumner och grupper inuti din tavla.
Monday.com integreras med ett generöst antal plattformar som utför ett lika generöst utbud av funktioner, inklusive marknadsföring, reklam, betalningslösningar, analyser och mer. Totalt, Monday.com har cirka 40 integrationer inklusive Dropbox, Microsoft Teams, Gmail, Twilio, Slack, WooCommerce, Gmail och HubSpot. Integrationer är enkla att ställa in utan kodning krävs.
Det finns fem prisplaner att välja mellan. Kostnaderna nedan baseras på tre platser och årlig fakturering:
Klicka på Upp är en annan molnbaserad projektlednings- och samarbetsplattform. Den är lämplig för märken i alla storlekar.
För att ge dig en känsla av ClickUps struktur får du en "arbetsyta" som representerar hela din organisation. Sedan kan du använda ClickUps "alltvy", så får du ett fågelperspektiv över hela din arbetsyta.
Du kan sedan dela upp din arbetsyta i olika "utrymmen" och tilldela dessa till olika team. Sedan i ditt "utrymme" kan du skapa mappar med inställda behörigheter och hantera dina uppgifter i dessa mappar. Detta gör dem perfekta för att spåra projekt, kampanjer, databaser etc. Du kan tilldela varje uppgift en beskrivning, mottagare, status (dvs. 'löst', 'pågår' eller ge den en anpassad status), kommentarer, och checklistor.
Slutligen kan du använda deluppgifter för att dela upp uppgifter i mindre bitar. Återigen kan du tilldela varje deluppgift sin egen beskrivning, mottagare, deadlines, etc.
ClickUp erbjuder en stor uppsättning funktioner. Så mycket att vi inte kan lista dem alla här. Som sagt, för att ge dig en känsla av vad ClickUp erbjuder, har vi listat några av dess kärnfunktioner nedan:
ClickUp har en lång lista med inbyggda integrationer. Du får också tillgång till ClickUps publika API så att du kan bygga dina egna anpassade integrationer om du har kodningssmart. Utöver det finns det inbyggda integrationer som möjliggör teamkommunikation, tids- och uppgiftshantering och dokumentdelning. Dessa inkluderar Microsoft Teams, Zoom, Time Doctor, Slack och Google Drive. Du kan också komma åt över 1,000 XNUMX appar med ClickUps Zapier-integrering.
ClickUp har fem prisplaner; kostnaderna nedan baseras på årlig fakturering:
Det spelar ingen roll om du hanterar ett enstaka projekt eller letar efter end-to-end arbetsledning; denna molnbaserade plattform adresserar allt. Allt utan att skriva en enda rad kod!
Som namnet antyder, Smartsheet är byggd med hjälp av kalkylblad. Varje projekt börjar med ett ark. Så istället för att organisera dina uppgifter i traditionella listor, infogar du väntande uppgifter på raderna i ditt ark. Du kan fylla i rader och kolumner med kryssrutor, kontakter, symboler, ikoner, enstaka eller flera mottagare och många andra element.
Du kan antingen arbeta från ett tomt ark eller välja en mall. Mallarna är organiserade efter kategori och inkluderar:
Vid det här laget är det värt att notera att till skillnad från många av konkurrenterna som listas här, kommer Smartsheet inte med inbyggda tidsspårnings- eller budgetfunktioner. Den uppdaterar inte heller information automatiskt – du måste manuellt ladda om sidor för att säkerställa att du arbetar med den senaste versionen.
Smartsheet har hundratals integrationer (gratis, betalda och på flera språk). Dessa täcker en rad funktioner inklusive ekonomi, projektledning, kommunikation, analys och resursplanering. Populära integrationer inom dessa områden inkluderar Microsoft Excel, Google Forms and Docs, Outlook, Microsoft Teams och Live Data Connector. Den senare kopplar Smartsheet-data till analysverktyg som Tableau.
Smartsheet erbjuder tre prisplaner. Kostnaderna nedan baseras på tre användare och årlig fakturering:
Zoho Projekt är en annan molnbaserad projekthanteringsprogramvara som underlättar mer effektivt samarbete för team som arbetar på distans. Zoho Projekt kommer med massor av projekthanteringsverktyg, inklusive Gantt-diagram, tidrapporter och uppgiftsautomatisering. Den tillhandahåller också arbetsspårning, uppgiftshanteringsfunktioner och visualiseringsfunktioner för arbetsbelastning.
Du kan också skapa enkla automatiserade arbetsflöden med hjälp av flödesscheman för att intuitivt visualisera och implementera ny automatisering. Till exempel kan du skapa automatiska tidrapporter för att logga varje minuts arbete, både fakturerbart och icke-fakturerbart, generera automatiska fakturor i slutet av ett projekt, etc.
Zoho erbjuder även en rad andra produkter som integreras sömlöst med detta resurshanteringsverktyg, inklusive lösningar för följande:
Zoho Projects integreras med en rad appar kategoriserade i många olika områden, inklusive: telefoni, evenemang och möten, ekonomi, dokumentsignering, sociala medier, marknadsföringsautomation, dokumenthantering och lagring. Dess utvalda integrationer inkluderar Shopify, G Suite, Slack och Office 365. Om du inte hittar verktyget du behöver kan du bygga ditt eget tillägg gratis och lägga till det i Zoho Marknad.
Zoho Projects har tre prissättningsplaner; kostnaderna nedan baseras på årlig fakturering:
Mavenlink kombinerar projektledning, resurshantering, redovisning och business intelligence i ett system. Deras intuitiva instrumentpanel låter dig spåra alla delar av ditt projekt från ett ställe, inklusive övervakning av ändringar och utgifter i realtid.
Du kan komma åt en uppgiftsspårare, Gantt-schemaläggning och utgifter för varje projektsida. Mavenlink använder också information som samlats in under hela projektet, inklusive uppskattningar, planer och ekonomi, för att producera tabeller och diagram.
Mavenlinks online Gantt-verktyg låter dig dra och släppa uppgifter på din tidslinje och skapa beroenden mellan uppgifter. Enkelt uttryckt betyder det att du inte startar en uppgift förrän ett annat specifikt jobb är klart.
Mavenlinks hierarki är baserad på följande komponenter:
Mavenlink använder sig av en API-först strategi för integrationer. Med Mavenlink M-Bridge kan du samla alla de skräddarsydda verktyg du behöver. M-Bridge låter dig ansluta med olika verktyg inklusive CRM, finansiell programvara, HCM (human capital management) och mer. Du kan också anpassa förbyggda integrationer för att passa dina behov. Förutom M-Bridge-plattformen erbjuder Mavenlink även förbyggda integrationer för plattformar som Salesforce, G-Suite, Xero, Slack, Quickbooks, Sage Intacct, Expensify och Hubspot.
För att få en offert för Mavenlink måste du fylla i ett förfrågningsformulär på deras hemsida. Detta kommer att fråga dig om storleken på ditt företag, din bransch och dina kontaktuppgifter.
Betrodd av jättar som BuzzFeed och Deloitte, Flyta är ett av de bästa resurshanteringsverktygen för robust schemaläggning och tidsspårning. Ändå, trots sin omfattande uppsättning funktioner, är Float ganska intuitiv att använda.
Projektschemaläggning görs enkelt med sina klicka-och-skapa och dra-och-släpp-gränssnitt. Dessa gör att du snabbt kan ställa in uppgifter i farten och tilldela dem till relevanta personer/team. Floats schemaläggningsverktyg har också en tydlig, färgstark visualisering av ditt teams arbetsbelastning, såväl som projektframsteg från bekvämligheten av en instrumentpanel.
Floats integrationer delas in i tre kategorier: projektledning, kalendrar och produktivitet. Du kan synkronisera och schemalägga dina projekt med plattformar som Asana, Jira och Trello. Google Kalender- och Outlook-kalenderhändelser kan också importeras till Float. Du kan också använda Slack för att skicka e-post och push-aviseringspåminnelser. Dessutom integrerar Float med Zapier, och du kan skapa dina egna integrationer med hjälp av Floats API eller be Float hjälpa dig att skapa det du behöver.
Float har två prissättningsplaner, som är 20 % billigare om du väljer årlig fakturering (som vi har citerat nedan).
För $6 per person och månad erbjuder Float också ett "Plus Pack", som lägger till avancerade hanteringskontroller till ditt paket. Detta inkluderar domänbegränsningar, krav på Google-inloggning, låstid för inloggad tid och mer.
Forecast är ett annat allt-i-ett-verktyg för resurshantering som hjälper dig att organisera projekt och den dagliga verksamheten. Med hjälp av AI låter Forecast dig hantera projekt, resurser och ekonomi från ett och samma ställe.
Dess innovativa AI-funktioner minskar tiden som läggs på projektplanering, resursallokering och tidtabellsscheman så att du kan fokusera dina ansträngningar någon annanstans. Den gör detta genom att samla in data från ditt tidigare arbete och ge förslag på liknande uppgifter för att öka effektiviteten. I samma veva ger Forecast företagsövergripande insikter om anställdas tid och var de ska fördelas för bättre effektivitet.
Forecast är också ett fantastiskt verktyg för att lyfta fram ineffektiviteter så att du kan förbättra dig. Till exempel visar den personalens arbetsbelastning och kapacitet och belyser vilka resurser som inte utnyttjas så bra som de skulle kunna vara. Med den här informationen till hands kan du snabbt justera ditt teams arbetsbelastning efter behov för att förhindra flaskhalsar.
Forecast har 31 integrationer. Plattformen lovar att det går snabbt och enkelt att integrera med de verktyg du behöver. Integrationer delas in i ett antal kategorier som du kan filtrera för att hjälpa dig hitta det du behöver. Dessa inkluderar projektledningsappar som Asana och Jira, produktivitetsverktyg inklusive MS Teams, Google Calendar och Zapier, och finansappar som t.ex. Quickbooks och Xero.
Forecast erbjuder två prissättningsplaner, samt ett specialpris Plus-program. Följande priser är baserade på årlig fakturering.
Kort sagt är resurshantering processen att distribuera både interna och externa resurser för att leverera ett projekt. I enklare termer är det hantering av tid, personal, budgetar, utrustning, material, kontakter etc. för att säkerställa att ditt företag levererar bästa möjliga resultat.
De flesta företag måste jonglera med flera resurser – även om de arbetar i den digitala sfären utan fysiska produkter. Till exempel måste större onlinemärken:
Sedan måste du naturligtvis lägga till tillverkning och inventering i ekvationen för mer komplex affärsverksamhet.
En sak gäller dock för alla företag: att hålla reda på resurser och optimera dem tar tid.
Det är här som programvara för resurshantering kommer in.
Programvara för resurshantering ger företag de verktyg de behöver för att hantera:
Det här är bara några av många exempel på den typ av saker som förstklassig resurshanteringsprogramvara kan göra för dig.
Nu är du bekant med några av de bästa resurshanteringsprogramvaran på marknaden, här är några saker att veta för att fatta ett välgrundat köpbeslut:
Att använda rätt programvara för resurshantering är avgörande för att låsa upp ditt teams fulla potential utan att fastna i dussintals tråkiga uppgifter. Programvara för resurshantering bör ge dig möjlighet att se varje gruppmedlems arbetsbelastning så att du kan avgöra vem som är redo att ta på sig mer arbete och vem som inte kan. Denna programvara bör också göra det enkelt för alla projektmedlemmar att se schemat för att se vad som förväntas och vid vilken tidpunkt. Detta ger inte bara mer effektiv kommunikation och produktivitet, utan det hjälper dig också att bättre förutse vilka resurser som behövs.
När du letar efter den bästa programvaran för resurshantering för ditt företag finns det fem huvudsakliga saker att tänka på:
Är programvaran lätt att lära sig och använda? Kommer teammedlemmarna att behöva utbildning innan de börjar, eller kan de dyka in direkt? Presenterar programvaran sin funktionalitet tydligt, eller måste du ständigt hänvisa till självhjälpsdokumentation? Kan resurshanteringsprogrammet automatisera tråkiga uppgifter för att förenkla den dagliga verksamheten?
Är användargränssnittet rent och intuitivt? Ett rörigt gränssnitt kan komma i vägen för dina arbetsflöden och skapa en brantare inlärningskurva för dig och ditt team. Med programvara för resurshantering är det också bra att kontrollera vilka vyer som finns tillgängliga. Till exempel, Gantt-diagram, tidslinjer, kanban, etc.
En storlek passar inte alla. En resurshanteringsprogramvara som låter dig skräddarsy den för att möta din verksamhet och dina projekt är bäst.
Resurshanteringsverktyg som tillhandahåller olika roller och behörighetsnivåer gör att du kan skapa en användarstruktur som är vettig för ditt företag och ditt projekt.
Datadriven rapportering gör att du kan analysera tidigare data och avslöja eventuella mönster som kan hjälpa dig med prognoser. Med rätt datauppsättningar kan du också jämföra dina planer med dina faktiska resultat för att se om dina uppskattningar var giltiga.
Integreras programvaran för resurshantering i fråga med de verktyg du redan använder? Ger det det utrymme du behöver för att växa med de verktyg du funderar på att använda i framtiden? Programvara med begränsade integrationer kan snabbt kännas restriktiva, särskilt om du inte har kodningskunnandet för att skapa anpassade integrationer.
Sist men inte minst måste du fråga dig själv om den återkommande kostnaden för programvara för resurshantering är genomförbar för ditt företag. För att motivera priset bör programvaran avsevärt minska tiden som läggs på repetitiva uppgifter så att du kan fokusera din uppmärksamhet på andra pengargenererande aktiviteter. Prissättningsplaner bör också vara flexibla så att du kan skala upp och ner efter behov utan att bryta banken.
Att kunna kontrollera ditt teams tillgänglighet och schemalägga projekt medan du är på språng är praktiskt.
Naturligtvis är det möjligt att hantera dina resurser manuellt genom att ange information i ett kalkylblad och hålla den uppdaterad när du går. Kalkylarksprogram som Google Sheets är gratis att använda, och många företag har tillgång till Microsoft Excel. Så varför köpa en dedikerad programvara för resurshantering när ett gratis alternativ är tillgängligt?
Det finns några faktorer som lyfter dedikerad resurshanteringsprogramvara över gratis kalkylblad:
Normalt sett är programvara för resurshantering värt investeringen. Detta gäller särskilt om du letar efter ett intuitivt sätt att främja internt samarbete och projektledning – särskilt om du hanterar teammedlemmar som arbetar på distans. Inte bara det, utan också resurshanteringsverktyg är användbara för att hantera kassaflödet, hålla kunderna informerade och effektivt hantera arbetsbelastningen för varje gruppmedlem.
Sammanfattningsvis ger den här typen av programvara vanligtvis alla verktyg du behöver för att utnyttja dina resurser till max. Om du fortfarande använder gratiskalkylblad för att hantera ditt företags resurser kan det vara dags att gå vidare. Som nämnts ovan inkluderar några av dina bästa alternativ:
Så där har du det. Det är slutet på vår sammanfattning; nu är det dags för dig att berätta vad du tycker.
Vad är din erfarenhet av programvara för resurshantering, eller svär du fortfarande vid kalkylblad för din skalningsverksamhet? Låt oss veta dina tankar i kommentarsfältet nedan!