Kundtjänst kan göra eller förstöra ditt företag. Det spelar ingen roll hur bra dina produkter eller tjänster kan vara; om kunderna känner att de inte kan lita på ditt stöd kan relationen snabbt bli sur. Faktiskt, över 65% av människorna har högre kundserviceförväntningar än de hade för bara tre till fem år sedan.
Poängen: Eftersom företag konkurrerar på en mättad marknad enbart på kundservice, har du inte råd att halka upp ens lite.
Det är naturligt att ju mer ditt företag expanderar, desto fler frågor måste du svara på. Vid någon tidpunkt blir det nästan omöjligt att hantera supportförfrågningar manuellt.
Det är här helpdesk-programvaran kommer in.
En högkvalitativ helpdesk-plattform bör göra det möjligt för dig att konsolidera kundfrågor i en inkorg, oavsett vilken kanal de kommer från. Det bör också tillåta dig att tilldela biljetter till specifika agenter och ha all konversationsdata till hands för att ge snabbare och mer tillförlitlig support.
Med allt detta sagt utforskar den här artikeln den bästa helpdesk-mjukvaran från 2023 för att ta din kundsupport till nästa nivå. Mer specifikt kommer vi att titta på varje verktygs nyckelfunktioner, prissättning, fördelar, nackdelar och identifiera vem de är bäst lämpade för.
Låt oss dyka in ...
När det gäller kundsupportprogramvara, Zendesk är en av de äldsta utmanarna på marknaden. De har funnits sedan 2007 och har sedan dess samlat över 160,000 1 kunder. Zendesk vann också #XNUMX i Gartners digitala kundtjänst.
Zendeks erbjuder en komplett kundtjänstlösning som är lätt att skala. Mer specifikt kommer den med en chatbot som kan använda språk som efterliknar ditt varumärkes röst. Det underlättar också omnikanal kundservice, så att du kan träffa kunder där de är. Dvs livechatt, sociala medier, e-post, röst, SMS, etc. Du kan också bygga ett integrerat självhjälpscenter och communityforum.
Automatisering och AI-drivna bots gör personlig support i stor skala möjlig - även om dina agenter är upptagna eller inte är på kontoret. Med sitt breda utbud av funktioner och flexibla prisplaner passar Zendesk nystartade företag, småföretag, stora företag och företag. Så, var säker, du behöver inte hoppa på skeppet om ditt företag expanderar.
Det finns tre premiumplaner som faktureras årligen:
Salesforce tillhandahåller olika affärsprogramvarulösningar, inklusive försäljning, marknadsföring, handel och kundtjänstplattformar. Salesforce grundades 1999 och kom först in på marknaden med sina (CRM) system. Det var en av de första molnprenumerationstjänsterna som fanns tillgängliga. Sedan dess har företaget fortsatt att förnya och bygga förtroende med sin lojala kundbas.
Servicemolnet lovar att öka kundlojaliteten med AI-drivna arbetsflöden och automatisering. Du kan också tillhandahålla personlig service vid varje kontaktpunkt och förbättra hanteringen av ditt callcenter med Salesforces smarta produktivitetsverktyg. Som sådan är det en av de bästa plattformarna för företag med egna callcenter.
Det är dock inte den lättaste plattformen att använda. Tack vare sitt breda utbud av sofistikerade funktioner har Salesforce en brant inlärningskurva. Som sagt, det erbjuder mer överkomliga priser än Zendesk och ger allt växande företag behöver för att intensifiera sitt kundservicespel.
Salesforces Service Cloud kommer med fyra prisplaner - var och en faktureras årligen per användare och månad.
Zoho Skrivbord kan vara något för dig om du är ett litet företag som letar efter en gratis helpdesk-lösning. Plattformen går tillbaka till mitten av nittiotalet och är välkänd för sin enkelhet. Över 50 miljoner användare litar på denna tjänsteleverantör.
Zoho Desk har användbara automatiseringsfunktioner för att göra dina agenters liv lite enklare. Till exempel kan en AI-assistent prata med kunder och identifiera upprepade nyckelord och åsikter i dina kunders text för att analysera deras känslor. Du kan också märka biljetter automatiskt för att hjälpa agenter att identifiera frågans ämne, bygga upp en kunskapsbas och erbjuda kunderna andra självbetjäningsfunktioner.
Analytics täcker också tidsspårning för enskilda biljetter. Dessutom kan du generera realtidsrapporter för storbildsstatistik över hela ditt kundsupportsystem.
Det finns en gratis plan för upp till tre agenter, med en privat kunskapsbas aendast tillgängligt för ditt team, e-postbiljetter och kundhanteringsverktyg. Utöver detta är tre premiumplaner prissatta per agent och månad. Du kan välja att betala månadsvis eller årligen (med det senare får du en liten besparing) enligt listan nedan:
Freshdesk är det bästa helpdesk-systemet för småföretag. Kundtjänst är dock bara en del av Freshworks' övergripande verktygslåda. Till exempel tillhandahåller Freshdesk ett biljetthanteringssystem med AI-automatisering som dirigerar biljetter till de mest relevanta, tillgängliga agenterna. Deras AI heter Freddy. Freddy fungerar också som en chatbot, liknande botarna som erbjuds av andra verktyg i den här listan.
Dessutom har agenter en delad inkorg, så att de kan samarbeta i mer komplexa frågor. Omnikanalsupport är tillgängligt via e-post, telefon, chatt och mer.
Plattformen kommer också med användbara webbplatswidgets, såsom webbformulär, personligt innehåll och sidklicksdetektering. Allt detta kommer väl till pass för att finjustera din användarupplevelse, ett snyggt element som annan programvara inte har lagt så mycket fokus på.
Freshdesk kommer med en gratis plan för upp till tio agenter. Detta kommer med:
Utöver detta finns det tre premiumplaner, som du kan uppgradera ytterligare för att inkludera support för omnikanal. Dessutom kan du välja att betala antingen månadsvis eller årligen för extra besparingar.
Omnikanalplanerna:
Hubspot är en annan jätte inom den digitala marknadsföringssfären. Den tillhandahåller ett brett utbud av mjukvarulösningar tillsammans med några praktiska gratisverktyg. Som sådan är det enkelt att utöka din verktygslåda över försäljning, drift, marknadsföring etc.
Dess CRM-system är kärnan i HubSpots erbjudande, vilket gör det till ett utmärkt alternativ för att hantera kunder och utveckla dem genom din tratt. Som ett resultat, Hubspots servicenav är tätt sammanvävd med Hubspots CRM.
HubSpot ger ett enormt utbud av funktioner, vilket gör det till en otroligt skalbar lösning. Men som ett resultat kommer det också med en brant inlärningskurva. Service Hub har en komplett uppsättning av helpdesk-automatiseringsverktyg för att hantera din kunskapsbas online, chatbots, kundundersökningar och mer. För övrigt, Hubspot erbjuder ett brett utbud av teamhanteringsverktyg på högre planer.
Dessutom matas all data in i kraftfull realtidsrapportering, där du kan anpassa flera rapportinstrumentpaneler.
Du kan få tillgång till en rad kostnadsfria verktyg, inklusive tjänsteverktyg som biljettförsäljning, e-postschemaläggning, livechatt, en delad inkorg och grundläggande bots. Efter det finns det tre Service Hub-planer. Alla dessa betalas per användare och månad och faktureras årligen.
Du kan också välja att paketera Service Hub med HubSpotandra verktyg. I alla fall, HubSpots prissättning är ganska komplex, så vi rekommenderar att du besöker deras webbplats för mer information.
HappyFox erbjuder en rad tjänster. Förutom kundtjänstverktyg tillhandahåller de även IT- och driftstöd. Baserat i Kalifornien ligger deras fokus på att göra sina kunder nöjda.
HelpDesk är plattformens huvudsakliga verktygslåda och inkluderar e-postbiljetter med biljettmallar. Dessutom kan du skicka SMS-aviseringar till kunder när deras biljetter behandlas och bygga upp en onlinekunskapsbas, inklusive ett communityforum. Du kan också skapa kundnöjdhetsundersökningar och anpassa din helpdesk för att passa ditt varumärke (inklusive en anpassad domän).
Liksom många andra verktyg erbjuder HappyFox en AI-assistent för konversationsbiljetter. Dessutom finns det ett livechattverktyg, en chatbot och du kan starta automatiserade arbetsflöden.
För det första finns det en plan som kan faktureras månadsvis, årligen, vartannat år eller till och med vart tredje år, baserat på hur många agenter du har. Eller, om du har ett stort supportteam, tillåter vissa planer obegränsat antal agenter.
HappyFox prissättning är bland de mest flexibla vi har sett. Här är priserna för årlig fakturering:
Obegränsade agentplaner är betydligt dyrare. Däremot börjar de motivera sig själva om du har fler än 52 agenter.
LiveAgent är en enklare, mer intuitiv plattform som är bäst lämpad för nybörjare som letar efter enkel användning. Produkten har alla nyckelfunktioner du behöver för att leverera en fantastisk kundupplevelse. Till exempel kommer den med ett avancerat biljettsystem, livechatt för din webbplats, en självbetjäningsportal och kunskapsbas för kunder och en omnikanals inkorg. För att inte tala om, call-center-mjukvara är också inbyggd! Utöver detta har LiveAgent några av de mest prisvärda prisplanerna på den här listan.
Liveagent kommer med en gratis plan. Efter det finns det tre premiumplaner som betalas månadsvis baserat på antalet agenter du har.
Den kostnadsfria planen kommer med en e-postadress för biljettförsäljning, en anpassad chattknapp och har endast mycket begränsade rapporter.
Det är värt att notera att på Ticket- och Ticket+Chat-planen måste du betala ytterligare $39 per månad för att komma åt sociala mediekanaler som Instagram, Viber, Twitter och Facebook.
Jira är ett projekt- och biljetthanteringsverktyg som det australiensiska mjukvaruföretaget Atlassian skapat. Jira kommer med många verktygsunderuppsättningar, men dess huvudsakliga programvara handlar om problemspårning, vilket gör den särskilt effektiv för IT-biljetthantering.
Serviceplattformen är fortfarande relativt ny och fokuserar på att anpassa IT-team med andra avdelningar som försäljning. Det handlar med andra ord inte lika mycket om kundsupport som det är med operatörssupport. Istället är huvudmålet att ge snabba lösningar så att andra avdelningar kan komma tillbaka till arbetet.
Den levereras med höghastighetstjänsthantering och biljetter kan spåras i realtid. Jira ägnar också särskild uppmärksamhet åt tillgångs- och kunskapshantering, som är avgörande för effektiva IT-teamsamarbeten.
Jiras prissättning fungerar per agent, per månad. Men ju fler agenter du registrerar dig, desto större rabatt.
En gratis plan för tre agenter gör att små team kan planera och spåra arbetet effektivt. Efter det finns det tre premiumplaner. Priserna baserat på 50 agenter är följande:
Helpdesk-programvara kan snabbt bli dyr. Lyckligtvis, för dem som vill doppa tårna i vattnet, finns några gratisversioner tillgängliga. Mest anmärkningsvärt:
Det är dock viktigt att överväga begränsningarna för sådana freemium-versioner. Till exempel begränsar de flesta antalet agenter som kan komma åt din helpdesk, så du måste uppgradera för att underlätta större kundsupportteam. Andra missar viktiga funktioner, som att skapa kunskapsbas, möjligheten att generera rapporter och/eller automatisering. Tyvärr försvinner många av de viktigaste fördelarna med att använda helpdesk-programvara avsevärt utan sådana funktioner.
Som med allt annat får du vad du betalar för, så det är ofta värt att överväga en premiumtjänst. Men begär alltid en gratis demo eller använd en provversion för att se om funktionerna passar dina behov och garanterar kostnaden.
Innan du avslutar guiden, här är allt du behöver veta innan du väljer den bästa biljettmjukvaran:
Kort sagt, helpdesk-programvara kan hjälpa dig att ge effektivare kundsupport genom att effektivisera omnikanalskommunikation i en centraliserad inkorg. Det är såväl som att automatisera tråkiga uppgifter som tar tid från dina kunder. Till exempel, som svar på lättbesvarade frågor, kan du använda helpdesk-programvara för att hjälpa kunder att hitta relevant självhjälpsdokumentation. Vissa tillhandahåller en intuitiv chatbot för den här funktionen. Biljettprogramvara bör också automatiskt allokera supportförfrågningar till tillgängliga agenter eller agenter med de mest relevanta färdigheterna.
Här är några av de bästa anledningarna till att överväga att investera i helpdesk-programvara:
Automatisering säkerställer att agenter inte slösar tid på tråkiga uppgifter. Detsamma gäller självbetjäningsfunktioner som gör att du kan förse kunder med nödvändig information. Resultatet? Kunder är mindre benägna att vilja prata med en mänsklig agent, vilket frigör ditt kundsupportteam för att förbättra kundupplevelsen för kunder som tar kontakt.
När du effektiviserar din kundsupportstrategi behöver du kanske inte så många agenter i ditt team som du gjorde tidigare. Därmed sparas personalkostnader.
Helpdesk-programvaran hjälper dig att ge överlägsen kundservice, så att dina kunder inte behöver kämpa med lätt undvikbar frustration. Till exempel:
Allt detta går långt för att ge kundsupport av högre kvalitet.
Här är några viktiga överväganden som hjälper dig att välja den bästa helpdesk-mjukvaran för ditt företag:
Priset är en viktig faktor när du väljer helpdesk-programvara. Det är klokt att leta efter programvara med gratis och prisvärda planer. Men ännu viktigare, verktyg som ger bra valuta för pengarna som inte kommer att tvinga dig att uppgradera för funktioner som du förmodligen kommer att behöva i framtiden.
Den bästa helpdesk-mjukvaran bör komma med kraftfulla analys- och rapporteringsfunktioner för att övervaka varför kunder söker support och om supporten de får är tillräckligt effektiv. Dessutom bör helpdesk-programvaran låta dig genomföra undersökningar och analysera känslor från samtal och chattar för att få tydligare insikter om dina kunders smärtpunkter. Med denna information är du sedan bättre positionerad för att förbättra din produkt, tjänster och övergripande kundsupportstrategi.
En av de största fördelarna med helpdesk-programvara är att den kan minska tiden som ägnas åt tråkiga, repeterbara uppgifter. Så det är viktigt att kontrollera att din valda programvara avsevärt kan effektivisera dina arbetsflöden.
Mänsklig kundsupport är bra, men visste du det att 40% av kunderna föredrar självbetjäningsalternativ framför mänsklig kontakt? Det är därför det är viktigt att vilken helpdesk-programvara du än väljer kommer med möjligheten att skapa lättnavigerade kunskapsbaser för dina kunder.
Du hittar några vanliga frågor nedan.
Helpdesks representerar allmän kundservice och support. Det är här kunderna kan nå ut för att ställa frågor om företaget eller produkterna. De kan logga klagomål, uttrycka kommentarer eller använda hjälpcentraler för att hitta sina egna lösningar.
Däremot hänvisar teknisk support specifikt till problemlösning kring en produkt.
Omnikanal hänvisar till detaljhandels-, marknadsförings- eller kommunikationsstrategier som använder olika kontaktmetoder. De flesta företag använder omnikanaltjänster idag. Till exempel är de vanligtvis aktiva på sin egen webbplats, sociala medier, e-post, telefon, etc. Det kräver alltså att agenter interagerar med kunder överallt. Omnikanallösningar som helpdesk-programvara tillåter företag att effektivisera interaktioner från olika kanaler till en inkorg.
Agent routing är en process där användare automatiskt kopplas till en specifik agent. Rutten kan bero på flera faktorer. Till exempel agentens tillgänglighet. Det kan dock också återknyta kunderna med den agent de pratade med tidigare eller den agent med den mest relevanta kompetensen.
Så där har du det. Det är vår lista över den bästa helpdesk-mjukvaran 2023. Gamla jättar förblir starka, medan mer agila, yngre företag börjar erbjuda mer prisvärda lösningar.
Om du är ett litet företag som letar efter helpdesk-verktyg rekommenderar vi Live Agent för dess överkomliga priser eller Freshdesk. Däremot bör IT-företag kolla in Jiras Service Desk för unika tillgångshanteringsfunktioner. Medan mer etablerade företag är i goda händer med Hubspot Servicehub, Salesforce Helpdesk, eller Zendesk.
Kom ihåg att när du väljer en Helpdesk är det viktigt att överväga vilka funktioner som är viktigast för dig och vilka mätvärden du helst vill spåra. Även om programvaran som nämns ovan delar nyckelkomponenter, är deras fokus subtilt olika. Så tänk på det innan du fattar några slutgiltiga köpbeslut.
Berätta för oss i kommentarerna nedan vilka verktyg du litar på för att ge din kundsupport.